Vadbe odrasli

Analiza telesne sestave


Običajna tehtnica nam ne pove dovolj!

Prijavi se zdaj

Številka na vaši osebni tehtnici je zgolj številka. Pokaže samo kolikšna je vaša telesna masa, ničesar pa ne pove o tem, koliko te mase predstavlja maščoba, koliko mišice, porazdeljenost maščobe po vašem telesu, delež vode v telesu in kakšna je mineralna sestava vašega telesa.

Sestavo posameznika lahko razdelimo na maščobno in pusto.

Tisti z ustreznejšim razmerjem med obema, so običajno bolj zdravi, gibalno učinkovitejši in se tudi počutijo bolje. Da dosežemo ali ohranimo optimalno telesno sestavo, niso dovolj le popularne diete in občasna vadba, temveč je temu treba prilagoditi način življenja. Torej, bolj priporočljiva od tehtanja in ugotavljanja naše telesne teže je že uporaba ogledala, kjer na pogled lahko ocenimo svojo telesno sestavo. Znano je namreč, da kilogrami ne povedo skoraj ničesar, prav tako kot indeks telesne mase, kjer je telesna teža ena izmed spremenljivk. Več nam pove, kot že rečeno, razmerje med maščobno in pusto maso.

Poglejmo si, kaj vsebujeta obe komponenti:

Maščobna masa predstavlja tisti del telesne mase posameznika, ki odpade na histološko neesencialno (nebistveno) ali rezervno maščobo in esencialno maščobo. Večji del te maščobe je v podkožju, nekaj pa je je v rumenem kostnem mozgu in v trebušni votlini okoli notranjih organov. Za naše normalno delovanje je tako tudi maščoba nujno potrebna, saj ščiti notranje organe, zagotavlja del energije in je v pomoč pri hormonskem delovanju. Vendar viški neesencialnih maščobnih zalog niso zaželeni, ker so med drugim povezani z različnimi zdravstvenimi težavami. Razlog za kopičenje je v večini primerov večji vnos hrane (in s tem energije), kot je potrebujemo za naš bazalni metabolizem in preostale aktivnosti.

Pusta masa zajema vse druge strukture organizma: mišice, kosti, živčevje, notranje organe in preostala tkiva.

Analizator telesne sestave omogoča, da na podlagi preprostega in nebolečega testiranja redno spremljate delež maščob in mišične mase v vašem telesu, ter tako bolje nadzorujete in razumete, kako telesna vadba, način življenja in prehrana vplivajo na sestavo vašega telesa, njegovo ravnovesje in nenazadnje vaše počutje.

Kako analizator telesne sestave deluje?

Samo stopite na monitor za sestavo telesa in zgrabite ročaje. V 15 sekundah boste dobili rezultate vaše telesne sestave. Poleg tega ločeno prikazuje odstotke mišic in maščob v vsaki od vaših rok in nog, kot tudi vaš trup. Analiza se izvaja na osnovi bioelektrične impendance. Vemo, da človeško telo v 50-70 % sestavlja voda, ki deluje kot prevodnik, medtem ko telesna maščoba deluje kot neprevodnik. Po dve elektrodi sta nameščeni na vsakem stopalu in dlani, skozi katere steče šibek električni tok.

Kaj izvemo s pomočjo naprave?

- težo

- segmentni delež telesne maščobe: delež maščobe za vsako okončino posebej in trup

- delež vode v telesu

- segmentno mišično maso (mišično maso za vsako okončino posebej in trup)

- težo kosti

- (ITM) indeks telesne mase

- prikaz dnevnih energijskih potreb v kalorijah

- nivo maščobe v trebušnem predelu

- indikator ocene postave

- oceno starosti presnove

Po prejemu vaše prijave vas bomo kontaktirali in skupaj določimo termin meritve glede na vašo razpoložljivost.

Prijavi se zdaj

30,00€

(DDV vključen)


Meritev vključuje meritev z analizatorjem telesne sestave, razlago dobljenih rezultatov in napotke glede prehranjevalnih in gibalnih navad na podlagi dobljenih rezultatov.

V primeru, da se odločite za naš znanstveno preverjen program zdravega prehranjevanja in gibalnih navad po konceptu PrejPotem (klikni za več info o programu) je cena meritve vključena v ceno programa.

Prijava

Z oddajo spletne prijavnice soglašam s splošnimi pogoji in pristopam k izbranemu programu.

Prijavo lahko izvedete preko spletne prijavnice. V primeru premajhnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi vadbe/programa.

Izjavljam, da so vsi zgoraj navedeni podatki točni. Morebitno spremembo le teh bom sporočil izvajalcu programa.

Dovoljujem izvajalcu programa, da me preko elektronske pošte obvešča o morebitnih spremembah ali odpovedi programa.

Podatke zbiramo, skrbno varujemo in uporabljamo v skladu z Zakonom o varstvu podatkov (GDPR, ZVOP-1 oziroma vsakokratne veljavne zakonodaje) za namene nemotenega delovanja društva. 

Znesek izbranega programa bom PO PREJEMU RAČUNA poravnal na TRR SI56 3300 0000 4524 265.

Vsi vadeči vadijo na lastno odgovornost.