Masaža in savna

Športna masaža


Namenjena tako rekreativnim kot vrhunskim športnikom

Prijavi se zdaj

Športna masaža je specializirana masaža namenjena tako rekreativnim kot vrhunskim športnikom. Tehnike športne masaže se osredotočajo na mišične skupine, aktivne v posameznem športu. Služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, izboljšanju psihofizičnega stana ter preprečevanju in odpravi možnih poškodb. Cilj terapije je vzpostaviti neboleče gibanje in koordinacijo in povrniti funkcionalno stanje pred poškodbo.

Masaža zmanjša mišične restrikcije, otrdelost in spazme. Ti učinki so posledica neposrednega pritiska na mišico, ki je v krču, ter draženja mišičnega vretena, ki je povezano s centralnim živčnim sistemom. Poveča se prekrvavitev v mišicah, s tem dobi mišica več kisika in hranil. Masaža pospešuje odstranjevanje stranskih proizvodov metabolizma (mlečne kisline – laktata), kar seveda še dodatno izboljša stanje mišice ter zmanjša mišične bolečine, ki se pojavijo po vadbi. Tako pospešuje športnikovo okrevanje in lajša mišično bolečino.

PRIPRAVLJALNA MASAŽA

Je namenjena segrevanju mišic, povečevanju prekrvavljenosti ter generalni pripravi telesa na fizični napor, s čimer se posledično aktivira naš živčni sistem in zmanjša tveganje za poškodbe.

TEKMOVALNA MASAŽA

Se izvaja med samim fizičnim naporom in služi sprotnemu obnavljanju energije, pomaga pri podaljševanju napora in posledično izboljšanje rezultatov.

REGENERATIVNA MASAŽA

Se izvaja po športni aktivnosti. Masaža po športnem udejstvovanju pomaga pri zmanjšanju otekanja zaradi mikropoškodb, sprosti utrujene in napete mišice, pomaga vzdrževati elastičnost mišic, pospešuje krvni pretok in s tem pospešuje odplavljanje mlečne kisline in stranskih produktov presnove ter znižuje pojavnost krčev. Tako pospešuje športnikovo okrevanje in lajša bolečino in s tem ponovno vzpostavimo fiziološko ravnovesje gibalnega aparata. 

 

Kdaj masaže ne smemo izvajati?


Relativne kontraindikacije so stanja ali predeli telesa, pri katerih se odsvetuje izvajanje masaže. Masažo odsvetujemo na predelu pod kolenom, pod pazduho, v dimljah in komolcu, na bradavicah pri obeh spolih, na trebuhu pri bolečinah ali menstrualnih krčih, na nogah pri glivičnih vnetjih in pri pojavu krčnih žil – varic. Izogibamo se tudi predelom materinih znamenjih, ki so nad nivojem kože, predela vratu spredaj, preležaninam in nekrozam, predelov, kjer so kosti tik ob površini kože (ključnica, križnica, prsnica, vretenca, pogačica, komolec in lopatični kljun).

Absolutne kontraindikacije so stanja ali predeli telesa, pri katerih je izvajanje masaže prepovedano. To so izčrpanost ali preobremenjenost telesa, mišično vnetje, bakterijske bolezni, virusna obolenja, povišana telesna temperatura, rakava obolenja, možnost embolije, anevrizme, težje srčne okvare, nedefinirane alergije, novotvorbe, maligni tumorji, tuberkuloza, akutni primeri bolezni in poškodb, vnetja (kože, žil, ledvic, sklepov), kožne bolezni, infekcijske bolezni dihal (viroza, prehlad, gripa, pljučnica), druge okužbe kot so hepatitis, tifus, malarija, sveže in odprte rane, sveže poškodbe vezi, kit, mišic, sveži zlomi kosti, huda osteoporoza, stanje akutne bolečine v hrbtu, zdrs medvretenčnih ploščic oz. hernia, varikozni sindrom, flebitis in hemofilija.

 

Prijavi se zdaj

Lokacija:

Vadbeni center Moste

Rojčeva 25, 1000 Ljubljana

ali

po dogovoru na drugi lokaciji


Trenerji


55€

noge

60 min

55€

hrbet, ledveni del, vrat

60 min

55€

roki, ramena, vrat, hrbet delno

60 min

Navedene cene so za regeneracijsko masažo. Za pripravljalno in tekmovalno masažo so cene po dogovoru.

Cene vključujejo DDV

Prijava

Z oddajo spletne prijavnice soglašam s splošnimi pogoji in pristopam k izbranemu programu.

Prijavo lahko izvedete preko spletne prijavnice. V primeru premajhnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi vadbe/programa.

Izjavljam, da so vsi zgoraj navedeni podatki točni. Morebitno spremembo le teh bom sporočil izvajalcu programa.

Dovoljujem izvajalcu programa, da me preko elektronske pošte obvešča o morebitnih spremembah ali odpovedi programa.

Podatke zbiramo, skrbno varujemo in uporabljamo v skladu z Zakonom o varstvu podatkov (GDPR, ZVOP-1 oziroma vsakokratne veljavne zakonodaje) za namene nemotenega delovanja društva. 

Znesek izbranega programa bom PO PREJEMU RAČUNA poravnal na TRR SI56 3300 0000 4524 265.

Vsi vadeči vadijo na lastno odgovornost.